21.09.2020. Dan opštine Batočina, 21. septembar, obeležen je danas svečanom sednicom lokalnog parlamenta u sali Kulturnog centra „Dositej Obradović“.
Sve;anom zasedanju Skupštine opštine Batočina, koja je, zbog aktuelne epidemiološke situacije, održana u znatno užem obimu nego inače i uz poštovanje protivepidemijskih mera, pored odbornika prisustvovali su samo članovi Opštinskog veća opštine Batočina, direktori ustanova i preduzeća i dobitnici septembarskih nagrada opštine Batočina za 2020.godinu.
“Iako je ovog puta, zbog trenutne situacije, ovaj dan organizovan malo drugačije, pokretačka energija i motivacija svih nas da zajedno ulažemo i razvijamo našu opštinu je jednako jaka kao i prethodnih godina”, istakla je otvarajući svečanost Nevena Mitić, predsednica Skupštine opštine Batočina.

Nakon nje, prisutne je pozdravio i Zdravko Mladenović, predsednik opštine Batočina. U kratkom osvrtu na prethodnih godinu dana, Mladenović je naveo projekte koji su realizovani ili su u toku, uz naglasak da je, ipak, ceo period prožet epidemiološkom situacijom. “Epidemija koronavirusa je najveći izazov sa kojim smo se suočili od kako sam na čelu batočinske opštine, i nešto sa čim smo se mi kao lokalna samouprava, čini mi se, jako uspešno izborili. Od polovine marta imali smo niz akcija i mera kojima bismo pomogli našem stanovništvu, naročito onima koji su najugroženiji i kojima je pomoć najpotrebnija i mislim da smo taj test u potpunosti položili”, naveo je on, uz obećanje da se započeti projekti završiti i krenuti u realizaciju novih, a pre svega je izrazio nadu da će sprovođenjem neophodnih mera zaštite biti sačuvano zdravlje stanovništva.
Na kraju svečanosti uručene su septembarske nagrade opštine Batočina, na osnovu Odluke o dodeli septembarskih nagrada za 2020. godinu, koju je lokalni parlament usvojio na zasedanju u petak. Podesećamo, ovogodišnji laureati su:  Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" Batočina, Dom zdravlja Batočina, Fudbalski klub "Sloga" iz  Milatovca, Dramski tim Predškolske ustanove „Poletarac“ Batočina, Nemanja Milanović - golman "U19" Futsal reprezentacije Srbije, Dragan Krstić iz Subotice – penzionisani gimnazijski profesor po rođenju Batočinac, Veljko Veljković -  učenik generacije Srednje škole „Nikola Tesla“ Batočina i Natalija Mitrović - đak generacije OŠ"Sveti Sava" Batočina.